Yarısı Bizden Kampanyası hakkında merak edilenler!

Yarısı Bizden Kampanyası hakkında merak edilenler!

Duman İnşaat

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm uygulamaları doğrultusunda  "Yarısı Bizden Kampanyası"na ilişkin olarak merak edilen 8 sorunun yanıtını paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile konu ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Kampanya ile ilgili merak edilen 8 soru ve yanıtları şu şekilde;

 

- Konut için ne kadar hibe ve kredi verilecek?

Bakanlık tarafından verilecek olan kampanyada "Yarısı Bizden" diyor ve hak sahiplerine yarı yarıya destek yapılıyor. Hak sahiplerine bir konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve diğer her konut için 1 milyon 400 bin lira kredi desteği verilecektir.

 

- İşyeri için ne kadar hibe ve kredi verilecek?

İşyeri için de destek yarı yarıya. Bir iş yeri için 350 bin lira hibe, 350 bin lira kredi ve diğer her bir iş yeri için 700 bin lira kredi verilmesi planlanıyor.

 

- Kredi için gelir şartı aranıyor mu?

Hayır, kredi için hak sahiplerine kredi verilirken gelir ve kredi puanına bakılmayacaktır.

 

- Kiracılara destek sağlanacak mı?

 Kampanyada taşınmazı kullanan kişiye bir sefere mahsus olmak üzere 100 bin lira taşınma desteği verileceği kaydedildi. Ayrıca, dönüşüme girecek evde ev sahibi yaşıyorsa ev sahibi, kiracı varsa kiracı bu desteği de verilecek.

 

- Bakanlık ödemeyi ne zaman, nasıl yapacak?

Ödemeler hak sahibi adına yükleniciye yapılacak. Bakanlık ödemeleri yapıdaki hak sahipleri adına "hak sahiplerinin anlaştığı yüklenici"nin Emlak Katılım Bankası'nda açacağı vadesiz hesabına dört taksitle yapacak.

 

- Hak sahiplerinin ödemeleri ne zaman başlayacak?

Ruhsat tarihinden itibaren 24 ay sonra ödemeler başlayacak.

 

- Kampanya hangi şartlarda uygulanmayacak?

Projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının mevcut bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi halinde kampanyadan faydalanılamayacaktır. 1 Nisan 2023'ten önce yeni yapıya ilişkin yapı ruhsatı alınmış ise kampanyadan faydalanılamayacaktır.

 

- Kredi geri ödemeleri nasıl hesaplanacak?

Ruhsat alındıktan 2 sene sonra ödemeler başlayacak olup 10 yıla kadar vade uygulanacaktır. İlk yıl taksitlerde faiz uygulanmayacak, sonraki yıllarda ise kalan borç miktarı her yıl ocak ayında senelik TÜFE artışının yarısı oranında güncellenerek kalan taksit sayısına bölünecek.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz