KUŞAKLARA GÖRE KONUT NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

KUŞAKLARA GÖRE KONUT NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Duman İnşaat

GYODER 'in sektör ile ilgili dönemsel olarak uyguladığı ve  uygulamaya devam ettiği pek çok araştırma mevcut. Gayrimenkul eğilimleri ile ilgili yaptığı bir araştırmanın sonuçları ise oldukça şaşırtıcı. TÜİK rakamları da aynı şekilde sektörel rakamları yıl içinde yayınlamakta. Eldeki veriler toparlandığında ise sonuçlar sektöre oldukça ışık tutuyor.
Raporlara göre gayrimenkul eğilimleri değişiyor. Gayrimenkul için yapılan araştırmaların çoğu internet üzerinden ve hatta %77 si mobil internet üzerinden yapılıyor. GYODER raporuna göre gayrimenkul X kuşağı için oldukça önemli olmasına rağmen Y kuşağı için o kadar bağlayıcı bulunmamakta ve Y kuşağı daha özgürlükçü bir yaklaşım sergilemektedir. Z kuşağı ise mülkiyet kavramından daha da uzaklaşıyor. Mevcut pazarda 360 derece sanal turlarla, karar destek sistemleri ve dijital pazarlamalar gibi ürünler kullanarak Y kuşağının dikkati çekilmeye çalışılıyor.
TÜİK 'in İstatistiklerle Aile sonuçlarına göre ise; hane halkı büyüklüğü azalma eğilimiyle 3.4 kişi oldu. 2014 yılında tek kişilik hane halkı oranı %14 iken, 2018 de bu oran %16 ya yükseldi. Bu durum haliyle gayrimenkul pazarını da değişikliğe sürükledi. Hane halkı sayısının küçülmesi sebebiyle dairelerin metrekarelerinde küçülmeler yaşanıyor. Küçük dairelerin müşteri potansiyeli artacağı, kira getirisinde küçük dairelerin daha avantajlı hale geleceği öngörülüyor.
Gayrimenkul işlemlerinde emlak danışmanları müşterilerinin riskini azaltarak avantaj sağlıyor. Bu işi profesyonel anlamda yürütmek müşterilini ihtiyaç ve isteklerine uygun olarak hukuki, mali ve teknik konularda doğru şekilde yönelendirme yapıyorlar. Bu noktada markalara, yorumlara danışman ve işletmelere ilişkin yorumlar önem arz ediyor.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz