Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: İstanbul depremi için özel plan geliyor! Bunlar zorunlu olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: İstanbul depremi için özel plan geliyor! Bunlar zorunlu olacak!

Duman İnşaat

 

AK Parti'nin, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesi dün resmen kamuoyuna açıklandı. 

"Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar Seçim Beyannamesi 2023" başlıklı beyannamenin ön sözünde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alınan "Türkiye Yüzyılı için milletimize ahdimizdir" yazısına yer verildi. 

481 sayfadan ve 6 kısımdan  meydana gelen beyannamenin ilk kısmında 'Afetlere karşı risk ve kriz yönetimi' başlığı yer aldı. 

Hazırlanan seçim beyannamesinde 'deprem ve afetler' için özel maddeler bulunurken; özellikle beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili de çarpıcı bir plana yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni dün resmen açıkladı. Beyannamede yer alan "Marmara Bölgesi, İstanbul ve Büyükşehirler İçin Risk Azaltma Programı" dikkatleri çekti. 

Seçim beyannamesinde, "İstanbul’u olası bir deprem karşısında daha güçlü hale getirmek için gerekli kurumsal ve yasal düzenlemeler yaparak kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak" denildi ve yapılması planlanan çalışmalara yer verildi. 

Açıklananlara göre, İstanbul başta olacak şekilde mevcut yapı stokunun taranması, depreme dayanıksız yapıların tespiti, güçlendirilmesi ya da sağlıksız yapıların yeniden inşa edilmesi için hukuki dayanağı güçlendirilmiş düzenlemeler devreye alınacak. 

Türkiye Yapısal Risk Analizi Projesi de megakent İstanbul'dan başlatılacak ve bu şekilde özellikle 1999 yılından önce inşa edilmiş olan tüm binaların risk analizinin yaptırılması zorunlu tutulacak. 

"Kanal İstanbul kapsamında inşa edilecek 125 bin konutla birlikte; 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasında olmak üzere iki kentsel dönüşüm rezerv şehrin kurulumunu gerçekleştirilecek" ifadelerinin yer aldığı beyannamede, yalnızca megakent İstanbul'u değil Marmara bölgesini; sanayisiyle, ticaretiyle, sosyal ve kültürel yapısıyla, konutlarıyla afetlere karşı hazırlayacak Afetlere Karşı İstanbul Mekânsal Stratejik Planı’nının hayata geçirileceğine dikkat çekildi. 

Aynı anlayışla Ege Bölgesi'nde de benzer bir çalışma hazırlanacağı da açıklandı.

Beyannamede "Marmara bölgesindeki yoğunluğun azaltılması amacıyla bölge dışında yeni endüstriyel gelişim alanları ve lojistik hatları oluşturulacak" denildi ve İstanbul'daki ve diğer büyükşehirlerdeki kritik alt yapı tesislerinin afetlere karşı dayanıklılığının artırılacağı vurgulandı. 

Aynı zamanda, yapı denetim sürecindeki yaptırımların daha etkin bir şekilde hayata geçirileceği belirtildi. 

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz