TESPİT EDİLECEK!

TESPİT EDİLECEK!

Duman İnşaat

İstanbul Kartal  'da çöken binadan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat kurum birçok açıklamada bulundu. Bakan Kurum imarda 5-6 kat görünen ancak fiilen 8-10 kat olan binalar olduğunu ve tespitlerinin yapılacağını belirtti.
Kartal 'da çöken binaya illişkin 5 ayrı noktada kurtarma operasyonu sürüyor. Kurtarma çalışmalarının sürdüğü noktadan açıklama yapan Bakan Kurum," yıkılan binanın yanındaki binada  tespitler yaptık hem zemin hem de bodrum katındaki taşıyıcı sistem olan kolon ve perdelerin yıkıldığını gördük. Bir kaç kolon ve perde yıkılmış durumda. Yıkılma yönünü incelediğinizde kurtarma operasyonunun yapıldığı alana doğru yıkılma ihtimali var binanın. Hem AFAD Başkanlığımız hem de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzce bina anlık takip ediliyor. Şu an için binada bir hareketlilik söz konusu değil. Anlık takip ediyoruz. Olası bir problemde de kurtarma yapan arkadaşlarımızı uyaracak bir sistem de geliştirdik. Kurtarma operasyonuna verdiğimiz bu destekten sonra 5 ayrı noktada kurtarma operasyonu devam ediyor. Bu noktalarda da vatandaşımızı hem görsel hem işitsel olarak duyduğumuz alanlar var. Bu alanlarda da inşallah kısa zamanda vatandaşımıza erişeceğiz. Bu binanın etrafındaki toplam 7 binayı da emniyet amaçlı boşalttık. Çünkü emniyet amaçlı olası bir problemde o binaların da etkilenme durumu var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz gerekli tespitleri yapıyor." dedi.
Alanda ruhsatı olan ancak iskanı olmayan oldukça fazla bina mevcut olduğunu dile getiren Bakan Kurum, açıklamasına, "İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var. Bunların tespitlerini yapacağız. Şu an önceliğimiz göçük altındaki vatandaşlarımızın hayatı. Bu çalışmayı bütün birimlerimiz gayretli bir şekilde sürdürüyor." devam etti.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz