TÜRK MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ İNŞAAT SEKTÖRÜ RAPORU-2

TÜRK MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ İNŞAAT SEKTÖRÜ RAPORU-2

Duman İnşaat

Türkiye Müteahhitler Birliği Ekim 2018 İnşaat Sektörü Raporu’na şu tespitler de eklendi:
Konkordato sayısı arttı. Piyasada nakit sıkıntısı ve nakitin dönüşü azaldığı için konkordato ilan eden inşaat firma sayısı ciddi oranda artış gösterdi. Uzun bir süredir siyasetin öncelik taşıdığı bu dönemde önceliğin ekonomi olması ve piyasa dostu bir politika uygulayan ekonomi yönetimi beklenmektedir. Bir diğer tespit ise, konuta eğilimin kampanyadan sonra tersine dönmesi durumu. Konut satışlarında Mayıs-Haziran dönemi yakalanmış olan olumlu eğilim, faiz ve fiyat indirimlerinden sonra, Ağustos ve Eylül aylarında %12,5 ve %9,2 oranında düşüş gösterdi. Kurdaki dalgalanmalardan sonra enflasyonun bozulması, ekonominin yüksek döviz kuru- yüksek enflasyon döngüsünde kalması inşaat sektörünü zorlamaya devam etmektedir. Alıcılar yatırım olarak artık alternatif yatırımlara yönelmekte ve gayrimenkulu tercih etmemesine sebep olmaktadır.
Aynı zamanda Yeni Ekonomik Program’ın (YEP), önceki dönemlerde benimsenen salt büyüme odaklı yaklaşımdan uzaklaşması ve daha gerçekçi hedeflerin ortaya konması piyasada memnuniyetle karşılanmıştır.
Küresel ekonomik aktiviteye göre olumlu seyrini son dönemlerde korumaya çalışsa da, politik risklerin durumu her an tersine çevirme potansiyeli gün geçtikçe artıyor. Dünyanın çok kutuplu yeni bir düzene doğru yol aldığını belirtmek doğru olacaktır.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz