ÜÇYOL-BUCA METROSU SON DURUM

ÜÇYOL-BUCA METROSU SON DURUM

Duman İnşaat

İzmir 'in en büyük yatırımı olması özelliğini taşıyan Üçyol-Buca metro projesinin genel ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Bu yılın ikinci yarısında projenin başlanması öngörülüyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesin 'de yer alan haberde, genel ilan ilan yapım işine talip olacak dünyadaki tüm firmaların projeden haberdar olmasını ve ihaleye hazırlanmalarını sağlıyor. Tekliflerin alınması için 6 ay içerisinde başka bir ihale gerçekleştirilecek ve belirlenen firma ilan edilecek. İnşaata bu yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor.
Aralık ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile 80 milyon avroluk finansman yetkilendirme sözleşmesi imzalamıştı. Büyükşehir belediyesi İzmir 'in en büyük yatırım projesi olma özelliği taşıyan Üçyol-Buca Metrosu kendi imkanları inşa edilecek. Tünel açılımında derin tünel tekniği kullanılacak. Üçyol 'dan başlayan metro 13,5 km uzunluğunda ve sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi,  Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule şeklinde 11 istasyondan oluşuyor. Bu projenin en büyük özelliği "sürücüsüz metro" olması. Buca Metrosu, F. Altay-Bornova arasında çalışan metro hattıyla Üçyol İstasyonu'nda; İZBAN hattı ile ise Şirinyer İstasyonu'nda buluşacak. 

Ek olarak projeye 80 bin metrekare bakım atölye ve depo binası da dahil. İki katlı olarak dizayn edilen binada, alt kat geceleme, üst kat ise araç bakım ve onarım katı olarak kullanılacak. Üst katta ayrıca idari ofisler ve personel kullanım alanları da yer alacak.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz