YAZLIK BÖLGELERDE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

YAZLIK BÖLGELERDE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

Duman İnşaat

Yaz aylarıyla birlikte halk arasında yazlık dediğimiz ikincil konut arayışları ege bölgesinde hareketlenmeye başladı. İstanbul-bursa-İzmir otoyol çalışmalar ve İstanbul-İzmir Çanakkale köprü bağlantısı sayesinde, kentsel dönüşüm çalışmalarının verdiği ivmeyle özellikle arsa arazi ve yazlık kullanıma uygun yapılaşmaya olan talep gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İstanbul-Bursa-İzmir otoyol projesi sayesinde İzmir-İstanbul arası mesafenin yaklaşık 4 saate ineceği planlanan proje ile özellikle İzmir sahil şeridi boyunca yer alan Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçelerinde arsa-arazi ve yaz-kış kullanıma uygun yapılarda değer artışı olmuştur. İzmir’in başta çeşme olmak üzere Urla ve Seferihisar ilçelerinde artık sadece yazlık değil kışın da oturmak için hem yerli turist hem de ulaşımın verdiği rahatlık etkisiyle tercih edilir hale gelmiştir. Yine aynı şekilde Dikili ve Ayvalık ‘ta yazlık konutlar yerini tüm yıl kullanıma uygun şekilde olan apartman dairelerine bırakıyor.

Değer artışı olarak özellikle İzmir ‘in Çeşme- Urla- Güzelbahçe hattı son bir senede %30 ve %40 civarı artış gösterdi.

Uzun bir süre sadece İzmir ‘lilerin gözdesi olan çeşme son yıllarda tüm ülkenin odağı haline geldi. Ülke çapında en trend olan bölge rüzgar sörfü, kendine has taş evleri, gece yaşantısı ile; Alaçatı. Alaçatı beldesinin birçok yerinde hala yerleşime açık boş alanların bulunması konut arzını arttırıyor. Genelde ikiz villalar inşa edilen bu konutlarda m2 fiyatı yaklaşık 5.500 tl ve 8.000 tl arasında pazarlanıyor. Çeşme’de son zamanlarda sezonluk kiralamalar daha revaçta olup, havuzu olmayan standart dubleks konutların kiraları 3.500 tl den başlamaktadır.

Bir diğer talep gören lokasyon ise Urla-Karaburun. Çeşme otobanının sağladığı kolay ulaşım ve çeşme olan talep sebebiyle oluşan yoğunluk aynı zaman İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ‘nün verdiği etkiyle son iki senede hem konut talebi hem de konut değerleri ciddi bir artış göstermiştir. Urla’da mevcut olan konutların %30 unu ikincil konutlar oluşturuyor. Urla sahil bandında yapılan halk plajı, sahil güzelleştirme çalışmaları ve içmeler bölgesinde ilerleyen büyük projeler bölgeye olan talebi daha da arttırıyor. Lüks site tarzı yapılaşmalar daha çok talep görmekte olup m2 6.000 ile 9.000 civarındadır. 120 m2 dubleks konutlar 850 bin TL den satılmaktadır.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz