YENİ YIL, YENİ PROJELER…

YENİ YIL, YENİ PROJELER…

Duman İnşaat

2018 yılında başta İstanbul olmak üzere; Türkiye genelinde konut sektörünün daralması beklenmesine karşın İzmir ‘de ivme kazanması ön görülüyor. Sektörün önde gelen firmaları da İzmir ‘e yaptıkları yatırımlarla 2018 yılından oldukça umutlu. Yapımı devam eden İstanbul-İzmir otoyolu projesi 2 kenti 4 saate indirirken İzmir-Antalya otoyolu ile İzmir-Ankara yüksek hızlı treni (YHT) projeleri de İzmir ‘e ulaşımı 3.5 saate kadar düşürecek. İzmir ve diğer büyük şehirler arası mesafenin daha da kısalması inşaat sektöründe önemli bir ivme yarattı. İzmirli müteahhitlerin görüşü ise; İzmir ‘e yapılan dev ulaşım projelerinin sona yaklaşmasıyla kentin çekimi giderek artacağı yönünde hem fikir.

İnşaat sektörünün ileri gelen temsilcileri, İzmir ‘deki emlak fiyatlarının İstanbul ‘u geçeceğini belirtiyorlar. İstanbul ‘un son yıllarda çok fazla yabancı göçü aldığı, şehrin nüfus doygunluğuna ulaştığı ve kentin yapısı artık tarih ve kültür kentinden çıkıp, iş ve finans kenti olarak dönüşmesi, ve insanların sosyal imkana ulaşamaması, İzmir ‘i ikinci bir seçenek olarak görmesi bunun sebepleri arasında olduğu belirtiliyor. Pek çok İstanbullu İzmir ‘i ikinci evi yaptığı gözle görülen bir gerçek. Fakat İzmir bu talep ve yoğunluk doğrultusunda konumunu ve yapısını korumak için dikkatli olmalıdır. İzmir sanayi ve finans kenti olmamalı, rahat yaşam vaad eden sosyal imkânlar sunan bir deniz kenti olarak kalmayı başarmalıdır. İnşaat sektörü şuan durgun haldeyken bile İzmir artan bir ivmeyle hareket eder durumdaysa sektör canlandığında nasıl bir durumda olacağı merak uyandırıcı.

Sonuç olarak yeni yılda İzmir için sürpriz hareketler, yeni yapılar, yeni girİşimlerle heycan verici bir yıl olması bekleniyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz